efoilen

Wat is een efoil board?
en met welke snelheid ga je over het water?

wat is een efoil board?

Is het een surfplank? Een boot? Een SUP? Nee het is een efoil board! Voor efoilen gebruiken we een speciaal board, waar we je graag wat meer over vertellen.

Onderdelen efoil board

Om de vraag ‘wat is een efoil board?’ te beantwoorden kijken we eerst naar de onderdelen. Er zijn verschillende soorten efoil boards op de markt, maar in de basis bestaan ze allemaal uit onderstaande onderdelen:

• Een efoil board
• Een hydrofoil
• Een elektrische motor met batterij
• Een Bluetooth afstandbediening

Wat efoilen vooral bijzonder maakt ten opzichte van bijvoorbeeld foil surfen is de elektrische motor. Zo ben je niet afhankelijk van wind of golven, maar bepaal je zelf de snelheid met de afstandsbediening. 

specificaties efoil board

De exacte specificaties verschillen per efoil board. De maximale snelheid ligt ongeveer op 40 kilometer per uur. Omdat een efoil board met deze snelheid in de categorie snelle motorboot valt, zijn de efoil boards van E-flow begrensd op 20 kilometer per uur. Je hoeft daardoor geen vaarbewijs te hebben om te mogen efoilen. Het duurt tussen de 2-3 uur voordat de batterij van een board is opgeladen. De vaartijd ligt tussen de 50 en 100 minuten ongeveer, afhankelijk van de manier waarop je het board gebruikt.

Wil je een efoil board kopen? Dan leg je hier al snel tussen de 5000 en 15.000 euro voor neer. Hier kan je dus heel wat efoil lessen bij ons voor volgen! 

efoilen op de limburgse maasplassen

wil je een efoil board uitproberen?

Het is natuurlijk leuk om te lezen over een efoil board…maar nog veel leuker om het zelf op het water uit te proberen! Boek nu jouw introductieles, waarin we je in 1 uur tijd de basisvaardigheden van efoilen aanleren. Je gaat samen met een instructeur het water op van de Maasplassen. En dat is het tijd om te zweven boven het water!

Heb je na de eerste efoilles de smaak te pakken en wil je meer? Bij E-FLOW kun je ook een efoilcursus boeken. Je krijgt na 5 efoil lessen een efoilcertificaat waarmee je bij E-FLOW en in de toekomst bij andere aanbieders een efoil board kan huren en zonder instructeur het water op mag.

error: Content is protected !!