Veelgestelde vragen efoilen

Veelgestelde vragen efoilen

Efoilen is een nieuwe watersport. We kunnen ons voorstellen dat je daarom wat vragen hebt! Op deze pagina hebben we enkele veelgestelde vragen over efoilen op een rijtje gezet. Staat jouw vraag niet in dit lijstje? Neem dan contact met ons op, we helpen je dan graag verder!

  1. Is efoilen moeilijk? Efoilen ziet er indrukwekkend uit. Maar geen zorgen, In onze lessen bouwen we het langzaam op. Zo begin je op je buik, dan ga je naar je knieën en daarna is de volgende fase het staan op het board. De laatste stap is het ‘echte’ efoilen, het zweven op het water! Zelf bepaal je de snelheid van het board, met de afstandsbediening in je hand. Doordat we alles stapsgewijs aanpakken durven we gerust te zeggen dat efoilen geen moeilijke wateractiviteit is.
  2. Kan iedereen efoilen? Onze efoils hebben een maximale draagkracht van 100 kilo. Ook hebben we een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar om te mogen efoilen. Je krijgt een reddingsvest aan, maar voor je eigen veiligheid moet je wel kunnen zwemmen. Dit zijn de enige dingen waar je echt rekening mee moet houden. Je hoeft niet super sportief te zijn, of een perfect gevoel voor balans te hebben: efoilen is een wateractiviteit voor iedereen.
  3. Moet ik surf ervaring hebben voor efoilen? Het is mooi meegenomen wanneer je wel eens op een surfplank, sup of snowboard hebt gestaan. Maar dit is zeker geen vereiste. Tijdens de single ride introductieles leer je alles wat nodig is om de eerste keer te efoilen. In onze cursus van 5 lessen leer je van A tot Z hoe je zelfstandig veilig en met plezier kunt efoilen.
  4. Wat is het kledingadvies voor efoilen? Je krijgt van ons een wetsuit, helm en reddingsvest. Onder het wetsuit kan je een bikini, zwembroek of dunne kleding dragen.
  5. Kan efoilen gedurende het hele jaar? Je kan bij ons efoilen in de maanden april tot en met oktober.
  6. Kan ik zelf een efoil huren? Voordat je zelfstandig het water op kan met een van onze efoils moet je eerst onze basiscursus afronden van 5 lessen. Hierna kan je zonder instructeur op pad met een efoil. Het huren van een efoil na de cursus kost 55 euro voor 1 uur efoilen.
  7. Is efoilen geschikt als groepsactiviteit? Efoilen is zeer geschikt als groepsuitje in Limburg: voor vrienden, familie, verenigingen of bedrijven! We houden voor efoilen een maximale groepsgrootte van 5 personen aan per instructeur. Wil je met meer mensen het water op? Bij grotere groepen combineren wij efoilen met suppen. Neem contact met ons op voor een speciaal aanbod.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op:

error: Content is protected !!