het witte stadje

Thorn Bezienswaardigheden

E-FLOW is gevestigd in Thorn. Naast onze activiteiten op het water in Thorn, heeft deze mooie stad nog veel meer te bieden. We vertellen je op deze pagina meer over de geschiedenis, delen enkele leuke weetjes en zetten Thorn bezienswaardigheden op een rijtje.

thorn, de witte stad

Thorn staat steevast in de lijstjes met mooiste plaatsen van Nederland. En dat is niet voor niets! Thorn staat ook wel bekend als de witte stad, dit door de vele witte huizen. Om je een beeld te geven, het gaat hier om maarliefst 90% van de huizen in het stadscentrum. De authentieke gebouwen en straten met maaskeien maken het straatbeeld helemaal af. Dit maakt Thorn zeer geliefd voor een dagje uit.

Suppen op de limburgse maasplassen

wist je dat...?

Thorn ooit een mini vorstendom was, dat alleen door vrouwen werd bestuurd? Dit waren vrouwelijke kloosterlingen van adellijke komaf, uniek voor die tijd. 

De witte huizen zijn ontstaan in de tijd van de overheersing door de Fransen? Toen was er sprake van belasting op de grootte van de ramen in een huis. De  inwoners van Thorn metselden daarom hun ramen dicht. Om het verschil weg te werken verfden ze de huizen wit.

De oude kern van Thorn een beschermd stadsgezicht is?


E-FLOW
ELECTRIC WATERSPORTS
COME OUT AND PLAY

Thorn Bezienswaardigheden

Thorn is een kleine stad (circa 2600 inwoners), maar kent vele bezienswaardigheden.
We zetten ze voor je op een rijtje:

Begijnhof Thorn
Kapel onder de Linden
Museum van Thorn
Sint-Michaëlkerk
Vele kleine kapellen zoals de Sint-Barbarakapel, de Sint-Annakapel en de Sint-Hubertuskapel.

wat te doen in thorn? ontdek de natuur

Naast de vele bezienswaardigheden in Thorn is ook de natuur een aparte vermelding waard. Thorn ligt bij het grootste aaneengesloten watersportgebied van de Euregio, de Maasplassen. Het gaat om 30 hectare aan grote en kleine plassen, die in verbinding staan met de Maas. Dit zijn kunstmatige meren, die zijn ontstaan door grindwinning in de 19e eeuw. Vandaag de dag staat dit hele gebied staat in het teken van jachthavens, watersport, horeca, dagstranden en campings.

Translate »
error: Content is protected !!