Suppen voor gevorderden: 6 tips

Suppen voor gevorderden: 6 tips

Heb jij al vaker op een sup-board gestaan? Met onze tips maak je het suppen nog leuker! Bekijk hieronder onze tips voor gevorderden.

6 tips voor pro suppers

Tip #1: Als je het spannend vind als je door golven van bijvoorbeeld een boot moet gaan hebben we een belangrijke tip voor je. Zorg ervoor dat je haaks op de golven staat met je board, zo heb je het minste last van de deining en blijf je makkelijker staan.

Tip #2: Twijfel je of je staand door golven heen kunt suppen? Houd dan het water in de gaten en ga zodra er golven komen op je knieen op het board zitten. Hierdoor ben je stabieler en val je niet om.

Tip #3: In het geval dat het heel erg zonnig is, zorg dan voor een goede zonnecrème, een petje of kleding met wat langere mouwen nodig om je huid te beschermen. Zo blijf je genieten van je sup tocht! 

Tip #4: Ga je op grote plassen of rivieren suppen met veel verkeer? Geef altijd voorrang aan plezierjachten en de professionele scheepvaart. Op je sup ben je kwetsbaar en wij adviseren om altijd voor veilig te gaan. Als jij aan de kant bent, is er geen risico op ongelukken.

Tip #5: Wees voorbereid op het weer. Zorg ervoor dat je bescherming hebt tegen de zon, wind en eventuele regen. Zo voorkom je een verbrande huid of een nat pak door de regen. Laagjes is altijd fijn om te dragen als het weer wisselvallig is. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad! 

Tip #6: Wat te doen bij harde wind? Het kan voorkomen dat er wind staat als je supt. Als deze gedurende jouw tocht sterker wordt kan dit het suppen zwaarder maken. Om toch vooruit te komen kun je op je knieen gaan zitten, waardoor je veel minder wind vangt en zo sneller vooruit komt. Kort je peddel in, zo heb je meer grip! 

Bonus: SUP techniek gevorderden

Als bonus hebben we nog wat extra tips op een rijtje gezet, om jouw SUP techniek te verbeteren:

SUP techniek gevorderden

1.     Versterk je core: een sterke core helpt bij het balanceren op het water en bij het aanleggen van kracht tijdens het peddelen. Oefeningen zoals planken, sit-ups, en rug- en buikspieren oefeningen kunnen helpen om je core te versterken.

2.     Maak gebruik van je hele lichaam: het peddelen met alleen je armen kan snel vermoeiend zijn. Gebruik je hele lichaam, inclusief je benen, rug, en core, om kracht te verplaatsen naar het peddel.

3.     Let op je houding: een goede houding kan helpen om energie te besparen en te voorkomen dat je snel moe wordt. Zorg dat je rug recht is, knieën gebogen zijn en je schouders ontspannen zijn.

4.     Leer hoe je moet pivoteren: Het vermogen om te pivoteren op je board kan nuttig zijn als je wilt draaien of wendbaarder wilt zijn.

5.     Oefen in verschillende omstandigheden: oefenen in verschillende omstandigheden zoals golven, stroming, en wind kan helpen om je vaardigheden te verbeteren en je comfortabeler te maken in verschillende situaties.

6.  Volg eens een cursus: er zijn tal van cursussen die je kunt volgen die gericht zijn op verbetering van SUP techniek, zoals het controleren van de board, het beter balanceren op het water, het versterken van de juiste spieren en de juiste ademhalingstechnieken. 

error: Content is protected !!