Wat is efoilen?

Efoilen? Het is niet gek als je nog nooit van deze watersport gehoord hebt. De eerste efoil werd in 2013 ontwikkeld door Lift Foils en sinds 2019 zien we de efoil op wateren over de hele wereld. Elk jaar groeit de populariteit en zijn er steeds meer fans van efoilen! Op deze pagina beantwoorden we de vraag ‘Wat is efoilen?’.

Dit moet je weten over efoilen

Met efoilen surf je op het water zonder golven of wind nodig te hebben, met behulp van een elektromotor. En dat is niet het enige wat een efoil uniek maakt. Door de hydrofoil onder het board kan je tot wel 70 centimeter boven het water zweven, een uniek gevoel!

Wat is efoilen

Tijdens het efoilen zal je het board op verschillende manieren gebruiken. Zo is de beginpositie liggend op het board, de volgende stap is het sturen op je knieen. Daarna is het tijd om te staan. Met je lichaam en balans zorg je voor de sturing en ga je bochten maken. Wanneer je dit onder de knie hebt kan je de hoogte in met je efoil board.

Door een combinatie van snelheid en het verplaatsen van je balans, ga je door de lage weerstand van het water omhoog. Dit is efoilen in een notendop! Maar een tekst met uitleg doet efoilen geen eer aan. Om het gevoel écht mee te maken moet je het water op, boek daarom vandaag nog een efoil les.

Over het efoil board

Het efoil board is voorzien is van een lange vin met hydrofoil en krachtige elektromotor. In het board zit een batterij die ongeveer 1,5 uur meegaat. Je hebt bij efoilen daarnaast een controller, om de snelheid van de efoil te bepalen. Deze controller wordt aangestuurd via bluetooth technologie en is voorzien van een ‘veiligheidsslot’. Met efoilen bepaal je zelf de snelheid, de maximale snelheid is verschillend per efoil board maar ligt gemiddeld op 15 tot 20 kilometer per uur.

Wanneer kiezen voor efoilen?

Efoilen ziet er indrukwekkend uit. Maar geen zorgen: je hoeft niet super sportief te zijn, surf ervaring te hebben of een mega goede balans. Efoilen is er voor iedereen die graag nieuwe dingen uitprobeert, dol is op wateractiviteiten en zoekt naar een leuk uitje.

Wat efoilen is, zelf in de praktijk ervaren?

We kunnen je natuurlijk alles vertellen over wat efoilen nu precies is. Maar de echte ervaring? Die moet je toch zelf op doen! We nodigen je daarom graag uit om bij ons een efoil les of cursus te volgen. Wil je meer lezen over efoilen? Bekijk dan onze blog ‘Efoilen veelgestelde vragen‘.

Translate »
error: Content is protected !!